Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Áfonyás muffin Diabestar vaníliás sütiporból

Áfonyás muffin Diabestar vaníliás sütiporból

Ez az áfonyás muffin hozzáadott cukrot nem tartalmaz és szénhidrát csökkentett Diabestar lisztkeverékkel készült, ám az íze és állaga nagyon hasonlít a hagyományos módon készült társához. Így akik diétáznak, ám nem szeretnének lemondani a megszokott ízekről, kiváló desszert alternatíva lehet.

 

Hozzávalók 10 - 12 db muffinhoz

  • 25 dkg Diabestar vaníliás süteménypor
  • 200g natúr joghurt
  • 120 g tej, vagy tejszín
  • 1 tojás (bár van a lisztkeverékben tojáspor, én azért tettem hozzá még egyet)
  • 0,5dl kókuszolaj vagy dióolaj (vagy bármilyen nem túl aromás étolaj)
  • 1 csapott kk szódabikarbóna (bár ez is van a lisztkeverékben én úgy éreztem kellett bele, hogy könnyedebb legyen)
  • vanília aroma, esszencia
  • 15 dkg áfonya

Kapcsold be a sütőt 170-180 fokra (légkeveréses). Egy tálban keverd össze gépi habverővel a tojást, olajat, vaníliát, joghurtot, tejet (tejszínt), majd dolgozd bele a lisztkeveréket. Ha túl sűrűnek érzed egy kis tejjel lazítsd. Ezután forgasd bele az áfonyát is. 

Egy muffinsütő formát bélelj ki papír kapszlikkal (vagy sütheted szilikon formában is), majd kanalazd bele a tésztát, egyenletesen elosztva. Ügyelj, hogy egy-egy forma kb max 3/4-ig legyen tele, ekkor lesz szép, de nem túl nagy a kész muffin formája. Az előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, tűpróbával nézd meg, átsült e a belseje. Por eritrittel megszórva kínálhatod. Jó étvágyat! 

Tartalomhoz tartozó címkék: desszert