Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Muffin ajándékba

DIY gasztroajándék - üvegbe zárt sütemények.
 

Még mindig tart az ehető csináld magad ajándékok térhódítása. Talán azért annyira népszerűek, mert ötletesek, mutatósak, egyszerűek, könnyen egyedivé teheted őket, és nem utolsó sorban variációjuk végtelen. Enni szinte mindenki szeret, sütni-főzni talán már nem mindenki, de ezek az üvegbe zárt praktikus süti ajándékok meghozzák a kevésbé konyhatündérek kedvét is

Tulajdonképpen bármilyen egyszerűbb sütemény száraz hozzávalóit belerétegezheted egy-egy üvegbe. Készíthetsz hagyományos recepteken alapulót, de  szeretteid, barátaid igénye szerint alkothatsz gluténmentes, reform, szénhidrát csökkentett mixeket is. Az üvegeknek alkalomhoz illő egyedi díszítést készíthetsz.

Ebben a diy kategóriában most egy csokis-aszalt meggyes muffin receptet mutatunk be neked, egy helyen kínálva hozzá szinte minden hozzávalót!

Csokis - aszalt meggyes zabpelyhes muffin

  • 160g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 90g zabpehely
  • 130g csokoládé (darabokra tört, vagy csoki cseppek)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50-70g aszalt meggy

Szükségünk lesz még egy 750 -1000ml-s befőttes üvegre. A legjobb, ha csatosat tudunk szerezni, de egy egyszerű, hétköznapi üveg is megteszi, úgyis szépen feldíszíted.

A lisztet keverjük el a sóval, szódabikarbónával, a cukrot a vaníliás cukorral. Ezután rétegezzük egyenként az üvegbe a hozzávalókat, szépen lassan, óvatosan, hogy a rétegek jól elkülönüljenek egymástól. Próbáljuk váltakozva tenni a sötétebb és a világosabb hozzávalókat, így jópofa csíkos mintát kapunk. A meggyet tegyük a legvégére, annyit, hogy megteljen vele az üveg. Ha nem lenne teljesen tele, ne essünk kétségbe. Egy tiszta kartonból vágjunk egy , az üveg átmérőjével megegyező kört (vagy olyan formát, mint az üveg) Fektessük a legfelső rétegre, és egy mintás karácsonyi kartonból készítsünk olyan magas hengert, mint az üveg szája és a karton közötti hézag magassága- Ezt tegyük a kartonra, majd csavarjuk rá a tetőt. Ez a papírhenger segít a helyén tartani a hozzávalókat, azok nem kutyulódnak össze idő előtt.

Ha ezzel elkészültünk, kedvünk szerint díszítsük fel az üveget, szalagokkal, feliratokkal, karácsonyi anyagból készült üvegtető szoknyával stb. Ne felejtsük el egy kartonra felírni, és az üveghez rögzíteni az elkészítési útmutatót. 

Az a remek ebben a DIY gasztroajándékban, hogy a végtelenségig variálhatjuk. Készíthetjük gluténmentes változatban rizsliszttel, felesben mandula liszttel. A zabpehely helyett használhatunk kölespelyhet. A cukrot kiválthatjuk xilittel, eritrittel, ebben az esetben kevesebbet tegyünk bele a megadott mennyiség kb a harmadával. A csokoládé lehet étcsoki, tej, vagy fehér csokoládé. Tehetünk bele kakaóport is, ebben az esetben a lisztből vegyük el a kakaópornak megfelelő mennyiséget. A meggy helyett lehet darabolt aszalt szilvát, áfonyát tenni, de magokkal, dióval is gazdagíthatod

Ám akár saját recept alapján is elkészíthetjük ezt az üvegbe zárt sütimixet, a lehetőségek tárháza tényleg végtelen!

Elkészítési útmutató:

Két tojást, 10dkg olvasztott vajat vagy 1 dl olajat és 1.5 dl tejet keverj össze egy nagy tálban. Az összerázott száraz hozzávalókat forgasd össze a tejes-vajas-tojásos keverékkel. Egy sűrűbb állagú masszát kell kapnod, ha túl keménynek érzed, máég adj hozzá egy kis tejet. ezután adagold a tésztát egy kanállal a muffinpapírral kibélelt, vagy kivajazott-lisztezett muffin formákba. 160-170 fokos (légkeveréses) sütőben süsd őket tűpróbáig (kb 15-20 perc). 

Jó étvágyat! 

Rendezés:
Nézet:
Magas minőségű Callebaut csokoládé pasztilla belga fehér csokoládéból.
Raktáron
1.990 Ft
Magas minőségű csokoládé pasztilla étcsokoládéból. Kakaó szárazanyag tartalom minimum 59,5%. Remekül használható bonbonok, csokoládé figurák,forró csokoládé készítéséhez, de csokoládés édességek, krémek alapanyaga is lehet
Rendelhető
1.890 Ft
Cukormentes étcsokoládé cseppek, maltitollal édesítve. 63% kakaó szárazanyag tartalommal. Cukorbetegeknek, diétázóknak.
Raktáron
2.790 Ft
Kiváló minőségű csokoládé cseppek magas kakaó tartalommal
Raktáron
2.100 Ft
Magas minőségű csokoládé pasztilla étcsokoládéból. Kakaó szárazanyag tartalom minimum 61%
Pillanatnyilag nem rendelhető
1.390 Ft
Magas minőségű csokoládé pasztilla étcsokoládéból. Kakaó szárazanyag tartalom minimum 70%
Pillanatnyilag nem rendelhető
1.450 Ft
Jó minőségű csokoládé pasztilla fehér csokoládéból. Kakaóvaj tartalom minimum 28.9%
Raktáron
1.490 Ft
Magas minőségű csokoládé pasztilla tejcsokoládéból. Kakaó szárazanyag tartalom minimum 32%. Remekül használható bonbonok, csokoládé figurák,forró csokoládé készítéséhez, de csokoládés édességek, krémek alapanyaga is lehet.
Raktáron
1.490 Ft
Cukoralkohol 0 glikémiás indexxel, mellékhatások nélkül!
Raktáron
2.000 Ft
Cukoralkohol 0 glikémiás indexxel, mellékhatások nélkül!
Pillanatnyilag nem rendelhető
1.195 Ft
Maltit (maltitol) kukoricakeményítőből előállított cukoralkohol 30-as glikémiás indexel.
Raktáron
990 Ft
Finomítatlan barna nádcukor kellemes karamelles ízzel.
Raktáron
1.300 Ft

Fehér mini pillecukor, amelyet ajánlunk forró csokoládék, kakaó készítéséhez, díszítéshez, vagy önmagában fogyasztva. 

Pillanatnyilag nem rendelhető
950 Ft
Minőségi holland kakaópor, 20-22% kakaóvaj tartalommal, kifogástalan ízzel, vörösesbarna színnel Fém díszdobozban.
Raktáron
1.590 Ft
Kiváló minőségű holland kakaópor amely 20-22%-ban tartalmaz kakaóvajat. Rendkívül finom por állagú, vörörses barna színű kakaópor.
Raktáron
1.250 Ft
Tutti cukrozott instant kakaópor vitaminokkal és kalciummal. Hideg és meleg tejben egyaránt jól oldódik. 
Raktáron
1.350 Ft