x

Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Bundás alma, tejszínmártással fahéjjal

Becsei Szeréna
2017-04-05 22:24:55

Bundás alma diétásan, tejszínszósszal, fahéjjal

Hozzávalók 4 személyre:

Az almákat mosd meg, pucold meg, és vágd vékony cikkekre a magháza nélkül. A kilófaló palacsintaporból és egy teáskanál édesítőből készíts nagyon sűrű palacsintatésztát. Lassan adagolj hozzá vizet a megfelelő állag eléréséig. Ha kész, hagyd pihenni kb 10 15 percet. ha nagyon besűrűsödik, egy kevés vízzel higíthatod. 

Az olajat egy lábasban tedd fel melegedni a tűzhelyre. Kb 2-3 ujjnyi legyen az edényben. Ha kellően megforrósodott, az almaszeleteket egyenként mártsd a tésztába, majd tedd az olajba és süsd, míg aranybarna nem lesz. Ha túl hirtelen sülne, vedd lejjebb a hőfokot a tűzhelyen. A megsült bundás almákat tedd egy papírtörlőre. 

A tejszínt egy kevés édesítővel verj közepesen keményre. Folyós maradjon, de azért legyen egy kis tartása. Az almaszeletekből tegyél egy tányér közepére, kanalazz köré a tejszínből és szórd meg őrölt fahéjjal. Jó étvágyat

Tartalomhoz tartozó címkék: desszert