Csörögefánk Kilófaló liszttel készítve

Csöröge fánk Kilófaló alaplisztből
Hozzávalók kb 20 db közepes fánkhoz
- 20 dkg Kilófaló alapliszt keverék
- 1-2 evőkanál eritritol (vagy bármilyen más cukorhelyettesítő ízlés szerint)
- 5 dkg vaj, vagy kókuszolaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
- vanília aroma, kivonat vagy őrlemény
- 1 teáskanál rumaroma
- csipet só
A tojást, eritritolt, tejfölt, vaníliát, rumaromát, olvasztott zsiradékot és a sót keverd össze egy tálban, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztkeveréket. Gyúrd össze a tésztát, hűvös helyen pihentesd 30 percet.
Egy lábasban forrósíts fel olajat, nem kell túl forróra, közepes vagy kis lángon elég. Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, derelyevágóval vágd rombusz alakú darabokra. A rombuszok közepén hosszanti irányban vágj egy nyílást és a hegyes sarkok egyikét bújtasd át a nyíláson. Süsd aranybarnára a fánkokat és szedd ki papírtörlőre hűlni. Vigyázz, mert gyorsan megsülnek.
Tálald por eritrittel megszórva, xilittel édesített vagy natúr lekvárral. Jó étvágyat!