Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Csörögefánk Kilófaló liszttel készítve

Csöröge fánk Kilófaló alaplisztből

Hozzávalók kb 20 db közepes fánkhoz

  • 20 dkg Kilófaló alapliszt keverék
  • 1-2 evőkanál eritritol (vagy bármilyen más cukorhelyettesítő ízlés szerint)
  • 5 dkg vaj, vagy kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • vanília aroma, kivonat vagy őrlemény
  • 1 teáskanál rumaroma
  • csipet só

A tojást, eritritolt, tejfölt, vaníliát, rumaromát, olvasztott zsiradékot és a sót keverd össze egy tálban, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztkeveréket. Gyúrd össze a tésztát, hűvös helyen pihentesd 30 percet.

Egy lábasban forrósíts fel olajat, nem kell túl forróra, közepes vagy kis lángon elég. Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, derelyevágóval vágd rombusz alakú darabokra. A rombuszok közepén hosszanti irányban vágj egy nyílást és a hegyes sarkok egyikét bújtasd át a nyíláson. Süsd aranybarnára a fánkokat és szedd ki papírtörlőre hűlni. Vigyázz, mert gyorsan megsülnek.

Tálald por eritrittel megszórva, xilittel édesített vagy natúr lekvárral. Jó étvágyat!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: desszert