Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Házi csokoládé bonbon

Házi csokoládé bonbon

Ennek a finomságnak az elkészítését a Facebookon láttam, és gondoltam, kipróbálom. Nem tűnt túl nehéznek, és tényleg viszonylag könnyen elkészíthető. Sok mindennel lehet tölteni, variálni, alapja lehet ét-, tej, vagy fehér csokoládé is. 

Hozzávalók 12 db bonbonhoz:

  • 250-300g csokoládé (lehet ét, tej, vagy fehér csokoládé)
  • egy evőkanál kókuszzsír
  • nagyobb jégkocka készítő forma, vagy bonbon forma
  • egy kevés olaj a kikenéshez (szilikon formát nem kell kikenni)

Töltelékhez:

  • mini pillecukor
  • krémes karamella (lehet otthon is készíteni)
  • sűrűbb gyümölcsdzsem
  • dió, mogyoró vagy mandula

Én most háromféle töltelékkel készítettem, de sok minden mással is tölthetjük a bonbonokat. Akár francia krémmel (ganache), kókuszos krémmel, vagy alkoholos zselével is. 

Elkészítés

A csokoládét és a kókuszzsírt olvaszd össze, míg teljesen folyós nem lesz. Vagy gőz felett, vagy akár óvatosan mikrohullámú sütőben is olvaszthatod. A mikróban arra ügyelj, hogy egyszerre csak rövidebb ideig melegítsd kisebb fokozatra állítva a sütőt, aztán keverd meg, majd melegítsd újra, keved meg, egészen addig, amíg folyós nem lesz. A formát vékonyan kend ki az olajjal (a feleslegez csepegtessük ki, tényleg csak egy leheletnyi kell bele). Ezután tölts mindegyik mélyedésbe egy kevés csokoládét, és lassan, döntve a formát, forgasd körbe-körbe úgy, hogy a csokoládé körbefolyjon a forma teljes belsején. Ezt lassan csináld és viszonylag sokáig körbe-körbe türelemmel, mivel közben dermed a csoki, és így lesz meg a bonbon üreges teste. Tipp: a formát előtte esetleg hűtsd le, gyorsabban dermed a kéreg. Amikor már úgy gondolod, eléggé megdermedt, tedd a csokis formát egy kis időre (5-7 perc) a fagyasztóba.

Ha lehűlt a csoki a formában, töltsd meg a töltelékkel az üregeket. Tegyél bele pillecukrot, vágott diót (mogyorót, vagy mandulát) a karamellával leöntve, egy-egy kávéskanál gyümölcsdzsemet. (vagy más, már említett töltelékeket). A maradék olvasztott csokit öntsd a formák tetejére, hogy befedje a tölteléket. Kicsit ütögesd az asztalhoz, óvatosan rázogasd, hogy a levegőbuborékok kiszabaduljanak.Ha már szép sima a formák tetején a csoki, tedd az egész formát a fagyasztóba egy-két órára. 

Ha megdermedt, vedd ki a formát a fagyasztóból, és mozgatva, ütögetve borítsd ki a bonbonokat. Szedd le a sorjákat az aljáról, széléről és kész is a finom házi bonbon. Ha ajándékba szánod,  becsomagolhatod őket egyenként celofánba, papírba, vagy egy selyempapírral bélelt dobozba teheted. Tartsd hűtőszekrényben, nehogy megolvadjon. Ha vendégeknek tálalod, halmozd fel őket, vagy rakd piramis formába egy szép tálra.

 

   

Tartalomhoz tartozó címkék: desszert