Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Elfogadom
Termékek Menü
0

Házi forró csokoládé por

Ünnepek közeledtével mindig nagy fejtörést okoz, mivel örvendeztessük meg szeretteinket, barátainkat, kollégáinkat. Ha szereted saját készítésű ajándékokkal meglepni a megajándékozandó személyt, a házi készítésű forró csokoládé igazán jó választás. Melegséget, bensőséget sugároz, jó kedvre derít.

Könnyű az elkészítése, sokféleképp variálhatod az ízesítéseket, és csinos kis üvegekbe csomagolhatod. Ne felejts el mellékelni egy rövid felhasználási javaslatot. Az így elkészített házi forró csokoládé por kb 4-6 hónapig eláll, de biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz ideje megromlani.

Alap por (ebből kb fél kg por lesz)

  • 25 dkg barna cukor
  • 15-20 dkg étcsokoládé, tejcsokoládé, fehércsokoládé (táblás, vagy csokipasztilla)
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vaníliás cukor, vagy pár csepp vanília kivonat
  • 10 dkg holland cukrozatlan kakaópor

A hozzávalókat tedd aprítógépbe és zúzd össze.  Előtte beteheted a hűtőbe őket, és az aprításnál vigyázz, ne sokáig forgasd az aprítókést, nehogy a súrlódástól felmelegedjenek az összetevők, mert akkor megolvad a csoki és könnyen összeáll. Inkább pumpálva nyomd az indítógombot, néha rázd össze az edényt Ezután adagolhatod kis üvegekbe, amelyek díszítés után remek ajándékok lehetnek. A hozzávalókat rétegelve is az üvegbe teheted, ekkor nem kell összeaprítani őket, így mutatósabb lesz a végeredmény. Ám ebben az esetben dugig kell tenned az üveget, hogy ne rázódjanak össze a rétegek. 

Ez az alappor, már így is felhasználható, de tovább tuningolhatjuk.

  • Adhatsz hozzá keményítőt is, így az elkészített forró csoki sűrűbb állagú lesz. A fenti mennyiséghez kb. 4 teáskanál keményítőt adj.
  • Ha tejporral készíted, tényleg csak víz kell az elkészítéséhez. Kb 20 dkg tejporral dúsítsd, ez lehet sovány vagy zsíros tejpor is.
  • A házi forró csokoládé port tovább ízesítheted fahéjjal, chiliporral, rumaromával, kardamommal, tonkababbal, narancs aromával, bármivel, ami passzol a csokoládé fenséges illatos aromájához.
  • Ha az üvegeket nem töltöd teljesen tele, a tetejére adagolhatsz mini pillecukrot, ami még izgalmasabbá teszi ezt a kedves édességet.
  • Készítheted diétásan, szénhidrát csökkentett alapanyagokkal is, mint pl xilit, eritrit, gabonacukor, édesítőszerrel készült csokoládé. Ebben az esetben a cukorhelyettesítőből kb az egyharmadával kevesebbet tegyél bele.

Ha kiadagoltad az üvegekbe a csokoládés port, készíts feliratot az üvegre, díszítsd szalagokkal. A felhasználás leírását kis papíron mellékelheted az üvegre kötözve.

Rendezés:
Nézet:
Magas minőségű csokoládé pasztilla belga étcsokoládéból. Kakaó szárazanyag tartalom minimum 59,5%. Remekül használható bonbonok, csokoládé figurák,forró csokoládé készítéséhez, de csokoládés édességek, krémek alapanyaga is lehet
Raktáron
1.650 Ft
Kiváló minőségű csokoládé cseppek magas kakaó tartalommal
Raktáron
1.550 Ft
Cukoralkohol 0 glikémiás indexxel, mellékhatások nélkül!
Raktáron
1.995 Ft
Cukoralkohol 0 glikémiás indexxel, mellékhatások nélkül!
Raktáron
1.195 Ft

Növényi alapú természetes édesítőszer (poliol, cukoralkohol)

Raktáron
2.200 Ft
Növényi alapú természetes édesítőszer (poliol, cukoralkohol).
Raktáron
1.245 Ft
A Naturbit burgonya keményítő gluténmentes üzemben csomagolt termék. Ételek sűrítésére, sütéshez, kenyérsütéshez kiválóan alkalmas. Tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, gluténmentes, szójamentes cukormentes.
Raktáron
495 Ft
Finomítatlan barna nádcukor kellemes karamelles ízzel.
Raktáron
890 Ft