Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Erdélyi házicsoki kakaóvajjal

Becsei Szeréna

Erdélyi házicsoki kakaóvajjal

Mivel olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, aki ugye imádja a csokoládét, az erdélyi házicsokit is ki kellett próbálnom. A rabja lettem, fő beszerzési forrásom a különböző fesztiválok voltak, ahol felbukkant ez a finomság. Ám nem tudom kivárni, míg eljutok egy egy rendezvényre, ezért kerítettem egy receptet, kipróbáltam, kicsit alakítottam rajta és tádám. Egy rém egyszerű, de annál finomabb édességet kaptam. 
Hozzávalók:
  • 40 dkg finomítatlan barna nádcukor
  • 1dl víz
  • 20 dkg zsíros tejpor
  • 5 dkg zsíros kakaópor
  • 7 dkg kakaóvaj pasztilla
  • 3 dkg vaj
  • vanília kivonat/aroma/cukor
  • rum/rumaroma (ettől olyan lesz, mint a sportszelet

Alap hozzávalók!

Ezeken kívül lehet még hozzá tenni diót, aszalt gyümölcsöket, egyéb magokat, bármit, amit szerettek és passzol a csokihoz.

Az elkészítése rém egyszerű, a cukrot a vízzel forrald fel, főzd egy kicsit sziruposra, majd olvaszd fel benne a kakaóvajat és a vajat. Húzd le a gázról, keverd bele a tejpor, kakaópor keverékét, ízesítsd vaníliával, rummal, dióval, fahéjjal, bármivel, amit szeretsz.  A masszát öntsd egy kivajazott vagy kifóliázott tepsibe. Ez a mennyiség nekem egy 25x25 tepsiben landolt, olyan ujjnyi vastag lett. 

Hűtőben dermeszd, jó, ha egy egész éjszakát hűl, de úgysem fogod tudni kivárni, így még lágyan, nyúlósan meg fogod kóstolni. Jó étvágyat!

Azon gondolkodom, legközelebb még lágyan bonbonokat fogok formázni belőle meggyel a közepén. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: életmód tippek, receptek