Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Karácsonyi mézes keksz (Hadarik Rita mézes keksz lisztkeverékből, gluténmentes)

Karácsonyi mézes keksz (Hadarik Rita mézes keksz lisztkeverékből, gluténmentes

Azért szeretem a Hadarik Rita termékcsaládot, mert szinte elronthatatlan. Legalább is nekem még nem sikerült :D Karácsony tájékán ez pedig egy igen fontos szempont. Ez a mézes kekesz tulajdonképpen egy gluténmentes mézeskalács alternatíva. Nálunk nagy sikert aratott, nem tagadom, imádjuk!

Hozzávalók (kb 40 közepes keksz lett belőle):

  • 1 csomag Hadarik Ritamézes-keksz lisztkeverék
  • 62,5 g porcukor (én barna nádcukorból daráltam porcukrot)
  • 112,5 g méz
  • 62,5 g vaj (vagy margarin)
  • 1 közepes tojás
  • 60-70%-s étcsokoládé a bevonáshoz

Olvaszd fel a vajat a mézzel és a cukorral. A tojást verd fel és dolgozd össze a tasak tartalmával és a méz-vaj-cukor keverékével. én egy spatula fakanállal csináltam. Ne ijedj meg, először még folyós lesz, de úgyis pihentetni kell 40 percet, ekkor össze fog állni és egy közepesen kemény tésztát kapsz.

A tésztát egy enyhén belisztezett deszkán nyújtsd ki 2-3 mm vastagra. Szaggasd ki a kívánt formákra, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és 160-170 fokos sütőben süsd 7-8 percig. Figyeld, ne égjen meg, ne nagyon barnuljon.

Ha kihűlt, olvaszd fel a csokoládét egy kis tálkában, mártsd meg benne a kekszeket, tedd rácsra dermedni őket.

Hidd el, tényéeg elronthatatlan! Jó étvágyat!

   

 

Tartalomhoz tartozó címkék: desszert