Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Paraméterek

Mennyiség 1000g
Származási hely Magyarország
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben
Energia 1368 kJ (324 kcal)
Zsír 1,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát :60,6 g
- amelyből cukrok 1,8 g
Rost 17,2 g
Fehérje 9,1 g
0 g

KL Szafi Free ropogós héjú hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000g

Ár:
1.890 Ft (1.488 Ft + ÁFA)
Egységár: 2 Ft/g

Közeli lejáratú termék! Lejárat: 2018.11.15. Raktáron: 2db

Szafi Free gluténmentes hajdinás lisztkeverék. Vegán étrendbe is beilleszthető

Gyártó: Szafi
Elérhetőség: Pillanatnyilag nem rendelhető
Menny.:db

Leírás

A Szafi Free házikenyér lisztkeverékkel könnyegén készíthetsz ropogós héjú, több napig is élvezhető minőségű gluténmentes kenyeret. A lisztkeverék tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes, vegán étrendnek is megfelel.

A Szafi Free ropogós hajdinás házi kenyér lisztkeverék:

  • gluténmentes
  • tejmentes, tojásmentes
  • élesztőmentes
  • vegán
  • szójamentes, kukoricamentes, rizsmentes, bugonyamentes
  • zsírszegény
  • élelmi rost forrás
  • maglisztmentes

Elkészítési javaslat 500g-os gluténmentes házi kenyérhez:

  • 270g Szafi Free házikenyér lisztkeverék
  • ízlés szerint só
  • 40g frissen facsart 100% citromlé
  • 300g langyos víz
  • ízlés szerint kenyérfűszerekkel ízesítheted, magokkal dúsíthatod

A vízben keverd el a sót, fűszereket és a citromlevet, majd add hozzá a lisztkeveréket. Jól dolgozd össze, dagaszd 2-3 percig, majd pihentesd 5 percig. Ezután dolgozd át lisztezett felületen és formázd tetszés szerint. Kend meg a felületét kókuszolajjal, és pihentesd 20 percig . 

Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 50 percig, majd 200 fokon 20 percig. Ha félsz, hogy megég a kenyér, az első 20 perc után lazán teríts rá egy darab alufóliát és csak az utolsó 15-20 percben vedd le róla. Vagy egy hőálló tálkában, tepsiben tegyél egy kis vizet a sütőbe. Kihülés után szeleteld.

Fontos: ne süsd sütőformában, vagy műanyag szilikonos lapon! Ha a pihentetés után túl ragadósnak érzed a tésztát, egy kevés lisztkeverékkel gyúrd át. Ha úgy érzed, nem sül át a kenyér, formázz belőle zsemlét, kiflit. 

Összetevők: gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt), tápióka keményítő, rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szerek (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő