Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Paraméterek

Mennyiség 500g
Átlagos beltartalmi értékek 100g termékben
Energia 134 kJ/321kcal
Zsír 4g
Ebből telített zsírsav 0,4g
Szénhidrát 66,7g
Ebből cukor 6,2g
Fehérje 10,4g
Rost 5,1g
1,6g

Mimen lisztkeverék édes 500g

Ár:
742 Ft (629 Ft + ÁFA)
Egységár: 1 Ft/g

Gluténmentes termék

 

Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

Gluténmentes, búzamentes, rizsmentes, kukoricamentes, tojásmentes, tejösszetevő (fehérje, laktóz) mentes, szójamentes lisztkeverék. Készíthetünk belőle gofritésztát, palacsintát, linzert, de használhatjuk pizzaalapnak, párizsibundának, vagy pitetészta alapnak.

Akik ételallergiások, gluténra érzékenyek, tojásfehérjét nem ehetnek, nagyon jó alternatívát nyújt, hogy ne kelljen lemondaniuk a hagyományosan búzaliszttel készült finomságokról sem. 

Összetétel: kölesliszt, csicseriborsó liszt, tápióka keményítő, dextróz, sűrítő anyag (xantán gumi), Psyllium rost, térfogat növelő (Nátrium-bikarbonát), só

Mi lshler karikát szeretünk belőle sütni. Nagyon jól kezelhető, hálás tésztaalap készíthető belőle, amely kisütve tökéletesen olyan lesz, mint a búzalisztből készült, ízre pedig nekünk még jobban is ízlett. Xillittel helyettesítettük a cukrot (valamivel kevesebb kell) és diabetikus lekvárral töltjük, isteni lett!

Linzertészta: 

  • 250g MiMen édes lisztkeverék
  • 500g cukor (350g xilit)
  • 100g margarin vagy vaj
  • 25ml víz
  • 2 vanilliás cukor (mi diabetikusat használtunk, de tehetsz bele egy kis vanillia kivonatot is a cukr helyett)

A lisztkeveréket összekevjük a cukorral(xilittel), vaniliás cukorral, majd a keveréket összemorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Ezután hozzáöntjük a vizet és összedolgozzuk a tésztát (kicsit sima, gyurmaszerű állagot kapunk. Nem kell sokáig gyúrni, minnék elnagyoltabb, annál omlósabb lesz a kisült tészta. Ha kevésnek érezzük a folyadékot, óvatosan, szinte cseppenként adhatunk még hozzá egy keveset, de nagyon vigyázzunk, ne legyen sok benne a folyadék, nehogy eltúlozzuk. Ezután tegyük a tésztát frissentartó fóliába tekerve a hűtőbe. Mi 2-3 órát pihentettük, de akár egy éjszakát is benn maradhat. Sütés előtt kilisztezett deszkán vékonyra nyújtsuk ki a tésztát (ezt mindenkire rábízzuk, ki mennyire vékonyan szereti, de 3-4 ml-nél ne legyen vastagabb. Kiszúróval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és  előmelegített sütőben 180 fokon süssük, akkor jó, ha a széle már egy kicsit megpirult. Figyeljünk rá, mert hamar megkapja a szélét. Ha kihült a megsült tészta, lekvárral ragasszunk össze kettessével a kiszúrt formákat. A tetejét bevonhatjuk, vagy csíkozhatjuk olvasztott csokival. Ebből a mennyiségből nekünk kb 20 db süti lett, bár mi jó vékonyra nyújtottuk a tésztát. Jó étvágyat!

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő