Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Rántott cukkini kevert friss salátával, kaporszósszal (Kilófaló panírmorzsával)

Rántott cukkini Kilófaló panírral, kaporszósszal

Hozzávalók (kb 4 adag)

Cukkinihez:

  • 2 kisebb saláta cukkini 
  • Kilófaló alapliszt a panírozáshoz
  • Kilófaló panírmorzsa a panírozáshoz
  • 2 db egész tojás
  • 1 kevés himalája só
  • Bio Berta Bógríz fűszerkeverék
  • Solio hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez

A kaporszószhoz:

  • 3-4 evőkanál vaj, vagy kókuszolaj
  • 2-3 dl víz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál Szó Judit Kilófaló alapliszt keverék
  • egy kis csokor kapor
  • egy kevés só

  • 2 maroknyi friss saláta keverék a tálaláshoz

A cukkiniket hámozd meg és vágd fel kb 1-1,5 cm vastag karikákra, szórd meg csipet sóval, Bógrízzel őket és forgasd át, hogy mindenhol érje a fűszer Én ki szoktam vágni a szivacsos magházat, de ha téged nem zavar, maradhat, akárcsak a héja. Külön-külön tálakba tedd a lisztet, felvert tojást, és a panírmorzsát, panírozd be a cukkini karikákat a szokott módon, liszt-tojás-panírmorzsa sorrendben. 

A szószhoz a zsiradékot hevítsd fel egy kisebb lábasban. Add hozzá a lisztet és, amikor kezd aranyszínű lenni, add hozzá az apróra vágott kaprot és ezzel is gyorsan keverd el. Öntsd hozzá a vizet, és add hozzá a tejfölt, sózd és forrald össze.

A tálaláshoz tegyél a tányérra egy kevés kevert friss salátát, helyezz rá 4-5 karika cukkinit, és kanalazz mellé a kapormártásból. Jó étvágyat! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: főétel_ főzelék