Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Nádcukor sötétbarna finomítatlan (SzpM) 1kg

Ár:
1.300 Ft (1.024 Ft + ÁFA)
Egységár: 1.300,00 Ft/kg
Finomítatlan barna nádcukor kellemes karamelles ízzel.
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. november 02.
Menny.:db

Leírás

A finomítatlan barna nádcukor színét a benne maradt melasznak köszönheti. Azzal, hogy nem egy át a finomításkor használt mosási folyamatokon, a szénhidrát mellett más beltartalmi értékekkel, értékes tápanyagokkal is rendelkezik, úgy mint vitaminok és nyomelemek. Ennek a megmaradt melasztartalomnak köszönheti enyhén karamelles ízét, amely kiválóan alkalmassá teszi édességek, sütemények, krémek, fagylaltok készítéséhez.

Ám ne felejtsük el, hogy mégiscsak cukorral van dolgunk, fogyasztását mértékletesen ajánljuk. Túlzott fogyasztása hízáshoz vezethet.

Almás morzsasüti (crumble)

                                                             

Hozzávalók egy kis tepsihez (2-3 adag)

Töltelékhez:

  • 3-4 db közepes savanykás alma
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál fahéj

A morzsához:

  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet tönköly is, vagy fehér tönköly, ki hogy szereti)
  • 4 dkg apró zabpehely (én néha zabkorpát használok hozzá)
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál nádcukor
  • csipet só
  • (ha olyan kedvünk van, vaníliás cukrot, vagy vanília aromát, kivonatot is tehetünk a tésztába, ettől még illatosabb lesz)

Elkészítés:

  1. A tepsit vékonyan kivajazzuk és meghintjük barna cukorral (ettől sülés után ropogós, karamelizálódott részek is lesznek a sütink szélén.
  2. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, megszórjuk a fahéjjal és félretesszük.
  3. A lisztet összekeverjük a cukorral és a zabpehellyel, csipet sóval. (vaníliával) Ezután a hideg vajat belekockázzuk és elmorzsoljuk a száraz összetevőkkel. Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne olvadjon meg nagyon, a tészta ne álljon össze, maradjon morzsaszerű. Két kezünk ujjai közt morzsolgassuk a vajat a lisztes keverékkel. Mi egy botmixer késes tartályában szoktuk kidolgozni a tésztát. Beletesszük a száraz összetevőket, a kockázott vajat. Rátesszük a tetejét és szakaszosan nyomva a bekapcsoló gombot, elindítjuk a késeket, közben pedig rázogatjuk, mozgatjuk óvatosan az edényt. Amikor kezd morzsálódni az anyag, abbahagyjuk. Itt is figyelni kell, ne álljon össze a tészta egyneművé. Ha nagyon száraznak tűnik, mi szoktunk hozzá tenni egy-két evőkanál vizet.
  4. A kivajazott, cukrozott tepsibe kanalazzuk bele a fahéjas almát, szórjuk meg a 2 evőkanál barna nádcukorral, morzsoljuk rá a kikenésből megmaradt vajat, a vajas morzsatésztát.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre, míg megpirul a teteje. Ne ijedjünk meg, amikor kivesszük a sütőből, még puha a tészta. Ahogyan kihűl, úgy párolog el a még benne levő folyadék, és lesz mennyeien ropogós.

Tipp: Még forrón, egy gombócnyi vanília fagylalttal, vagy hideg fahéjas tejszínes, mascarponés krémmel tálaljuk. Jó étvágyat!

Paraméterek

Mennyiség 1kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: barna nádcukor, cukor, finomítatlan