Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü
Sötétbarna finomítatlan nádcukor 1kg Katt rá a felnagyításhoz

Paraméterek

Mennyiség 1kg

Sötétbarna finomítatlan nádcukor 1kg

Ár:
980 Ft (772 Ft + ÁFA)
Finomítatlan barna nádcukor kellemes karamelles ízzel.
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 980 Ft/kg
Menny.:db

Leírás

A finomítatlan barna nádcukor színét a benne maradt melasznak köszönheti. Azzal, hogy nem egy át a finomításkor használt mosási folyamatokon, a szénhidrát mellett más beltartalmi értékekkel, értékes tápanyagokkal is rendelkezik, úgy mint vitaminok és nyomelemek. Ennek a megmaradt melasztartalomnak köszönheti enyhén karamelles ízét, amely kiválóan alkalmassá teszi édességek, sütemények, krémek, fagylaltok készítéséhez.

Ám ne felejtsük el, hogy mégiscsak cukorral van dolgunk, fogyasztását mértékletesen ajánljuk. Túlzott fogyasztása hízáshoz vezethet.

 

Almás morzsasüti (crumble)

                                                             

 

Hozzávalók egy kis tepsihez (2-3 adag)

Töltelékhez:

  • 3-4 db közepes savanykás alma
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál fahéj

A morzsához:

  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet tönköly is, vagy fehér tönköly, ki hogy szereti)
  • 4dkg apró zabpehely (én néha zabkorpát használok hozzá)
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál nádcukor
  • csipet só
  • (ha olyan kedvünk van, vaniliás cukrot, vagy vanilia aromát, kivonatot is tehetünk a tésztába, ettől még illatosabb lesz)

Elkészítés:

  1. A tepsit vékonyan kivajazzuk és meghintjük barna cukorral (ettől sülés után ropogós, karamellizálódott részek is lesznek a sütink szélén.
  2. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, megszórjuk a fahéjjal és félretesszük.
  3. A lisztet összekeverjük a cukorral és a zabpehellyel, csipet sóval. (vanilliával) Ezután a hideg vajat belekockázzuk és elmorzsoljuk a száraz összetevőkkel. Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne olvadjon meg nagyon, a tészta ne álljon össze, maradjon morzsaszerű. Két kezünk ujjai közt morzsolgassuk a vajat a lisztes keverékkel. Mi egy botmixer késes tartályában szoktuk kidolgozni a tésztát. Beletesszük a száraz összetevőket, a kockázott vajat. Rátesszük a tetejét és szakaszosan nyomva a bekapcsoló gombot, elintítjuk a késeket, közben pedig rázogatju, mozgatjuk óvatosan az edényt. Amikor kedz morzsálódni az anyag, abbahagyjuk. Itt is figyelni kell, ne álljon össze a tészta egyneművé. Ha nagyon száraznak tűnik, mi szoktunk hozzá tenni egy-két evőkanál vizet.
  4. A kivajazott, cukrozott tepsibe kanalazzuk bele a fahéjas almát, szórjuk meg a 2 evőkanál barna nádcukorral, morzsoljuk rá a kikenésből megmaradt vajat, a vajas morzsatésztát.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre, míg megpirul a teteje. Ne ijedjünk meg, amikor kivesszük a sütőböl, még puha a tészta. Ahogyan kihül, úgy párolog el a még benne levő folyadék, és lesz mennyeien ropogós.

Tipp: Még forrón, egy gombócnyi vanilia fagylalttal, vagy hideg fahéjjas tejszínes, mascarponés krémmel tálaljuk. Jó étvágyat!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termék címkék: barna nádcukor, cukor, finomítatlan