Spenótfőzelék ahogy én szeretem
Spenótfőzlék, ahogy én szeretem
Hozzávalók:
- 400 g fagyasztott spenót
- 2 evőkanál Kilófaló lisztkeverék alap
- 1,5 dl tejszín
- kevés hidegen sajtolt napraforgó olaj
- só
- bors
- hidegen sajtolt tökmag olaj
- kevés fokhagyma, vagy fokhagyma krém
A fagyasztott spenótot tedd fel egy lábosban főni egy kevés vízzel. Tulajdonképpen csak felforralni kell. Ha felforrt, egy kevés olajon a Kilófaló liszttel készíts halvány rántást. Ha megpirult, húzd le a tűzről, tedd bele a fokhagymát, keverd el. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, keverd simára és sűrítsd be vele a spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint. Tálaláskor locsold meg egy evőkanál hidegen sajtolt tökmag olajjal és tegyél mellé főtt tojást.
A Szoó Judit kilófaló lisztkeverék alappal remek krémes állagot fogsz kapni. Kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a fehér liszttel készült főzelék, magasabb a rosttartalma, és tovább tartó jóllakottság érzést ad.