Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Spenótfőzelék ahogy én szeretem

Becsei Szeréna
2017. 03. 27. 21:48:11

Spenótfőzlék, ahogy én szeretem

Hozzávalók:

  • 400 g fagyasztott spenót
  • 2 evőkanál Kilófaló lisztkeverék alap
  • 1,5 dl tejszín
  • kevés hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • só 
  • bors
  • hidegen sajtolt tökmag olaj
  • kevés fokhagyma, vagy fokhagyma krém

A fagyasztott spenótot tedd fel egy lábosban főni egy kevés vízzel. Tulajdonképpen csak felforralni kell. Ha felforrt, egy kevés olajon a Kilófaló liszttel készíts halvány rántást. Ha megpirult, húzd le a tűzről, tedd bele a fokhagymát, keverd el. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, keverd simára és sűrítsd be vele a spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint. Tálaláskor locsold meg egy evőkanál hidegen sajtolt tökmag olajjal és tegyél mellé főtt tojást.

A Szoó Judit kilófaló lisztkeverék alappal remek krémes állagot fogsz kapni. Kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a fehér liszttel készült főzelék, magasabb a rosttartalma, és tovább tartó jóllakottság érzést ad.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: főétel_ főzelék