Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü

Szafi free töltött fánk

Szafi Free fánk Szafi Reform eperpudinggal töltve (gluténmentes, diétás)

 

Hozzávalók (10-14 kisebb töltött fánkhoz)

  • 160 meleg víz (nem forró!)
  • 150g Szafi Free amerikai fánk lisztkeverék (én a szénhidrát tartalom csökkentése miatt 120g fánk lisztkeveréket és 30g bambuszrost lisztet szoktam összekeverni, ekkor egy csipet szódabikarbónát és egy leheletnyivel több folyadékot adok a tésztához)
  • 5g almaecet vagy frissen facsart citromlé (én 100%-s citromlét használok)
  • 12g vagy ízlés szerint eritrit (vagy más cukorhelyettesítő is jó, én gyakran használok hozzá Szafi Reform vaníliás eritritet)
  • csipetnyi himalája só
  • vanília aroma vagy őrlemény

A töltelékhez:

  • 1 csomag Szafi Reform epres pudingpor (ebből a mennyiségből több puding készül, mint amennyi a fánkokba kell, de nem szoktam vele vacakolni, a maradékot tálkákba teszem és másnap remek desszert lesz tejszínhabbal, gyümölccsel)
  • 3dl tej, vagy növényi tejhelyettesítő
  • 2-3 evőkanál eritrit (vagy más cukorhelyettesítő)

Sütéshez: kókuszolaj, vagy hidegen sajtolt napraforgó étolaj

A pudingport keverd össze egy lábasban a cukorhelyettesítővel és a tejjel, növényi tejhelyettesítővel. Kis lángon főzdd addig, amíg be nem sűrűsödik. Tedd félre hűlni, néha keverd meg, ne bőrösödjön meg a teteje, ne álljon nagyon össze.

Egy lábasban tedd fel melegedni az olajat. A vizet, cukorhelyettesítőt, csipet sót, citromlét keverd össze egy tálban, majd ad hozzá a lisztkeveréket.  Amikor összeállt a tészta, egy nyújtódeszkát szórj be amerikai fánk lisztkeverékkel és nyújtsd ki a tésztát kb 1-1,5 cm vastagra. Egy pohárral, vagy nagyobb pogácsa szaggatóval szúrd ki a fánkokat, majd a forró olajban süsd aranybarnára őket. Oldalanként kb 3-3 lerc alatt kész van, ekkor szedd ki papírtörlőre hűlni.

A kihűlt fánkokat habzsákból, fánktöltővel töltsd meg a pudinggal, eperrel díszítve és poreritrittel megszórva tálalhatod. 

Tipp: Annyit készíts, amennyi egyszerre elfogy, mert tapasztalataim szerint ez a fánk másnap már nem annyira élvezhető állagú lesz. Töltheted bármilyen más ízesítésű pudinggal, vagy lekvárral is.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: desszert