Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. Részletes információt a cookie-ról itt olvashatsz: Adatvédelmi tájékoztató

Termékek Menü
Liszt zabpehelyliszt 1kg Katt rá a felnagyításhoz

Paraméterek

Mennyiség 1kg

Liszt zabpehelyliszt 1kg

Ár:
699 Ft (550 Ft + ÁFA)

Jó alternatíva a búzaliszt helyett, magasabb rosttartalom, alacsonyabb GI.

Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1 Ft/g
Menny.:db

Leírás

A zabliszt a búzaliszthez képest kevesebb keményítőt, és több fehérjét, vízben oldódó rostot tartalmaz. Ezáltal valamivel kevesebb a szénhidrát tartalma, mint a búzalisztté, de ami lényegesebb a magasa rosttartalom befolyásolja annak felszívódását, így kevésbé emeli meg a vércukor lszintet, mint pl a búzaliszt. Használhatjuk búzaliszt helyett, de keverhetjük más lisztekkel is. Alkalmas sűrítésre, pékáruk, sütemények készítésére. Azt fontos megemlíteni, hogy a zab önmagában sikérmentes, így ha pékárut készítünk belőle vagy kevernünk kell sikértartalmú gabonaliszttel, vagy búzasikért kell hozzáadni. Mi főleg sűrítésre önmagában, vagy keverve szoktuk használni sütemények, palacsinta, nokedli készítéséhez, de ezt tesszük a lepcsánghoz (tócsni) is.

Íme egyik kedvencünk, amit a gyerekek is nagyon szeretnek, a BANÁNKENYÉR

Banánkenyér

                                                                      

Hozzávalók egy őzgerinc, vagy tégla alakú hosszúkás sütőformához:

  • 20 dkg liszt (10 dkg zabliszt és 10 dkg tönköly fehér búzaliszt)
  • 7 dkg xilit (vagy 10-12dkg barna finomítatlan nádcukor)
  • 2 közepes nagyságú érett banán
  • 2 közepes (M-L-es) tojás
  • 12d kg puha vaj
  • egy csomag vaniliás cukor, vagy vanilia kivonat, aroma, kinek mi van otthon
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • egy teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • a forma kikenéséhez vaj és liszt

Eddig az alap hozzávalók, és innen indul igazán a móka. Tehetünk bele rumaromát, kandírozott gyümölcsdarabokat, mazsolát, maradék nyuszi, vagy mikulás csokit, csokipasztillát vágott diót, beigliből maradt darált diót, vágott mandulát, aki szereti esetleg kakaóport. Ha darált diót, vagy kakaóport adunk hozzá, annak mennyiségét vegyük el a lisztből.

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük  a xilittel (cukorral), vaniliával, csipet sóval. Ha már szép habos, hottáadjuk a két tojást, a két érett banánt.

Összekeverjük a kétféle lisztet, szódabikarbónát, sütőport, és ezt is apránkét a tojásos, vajas, cukros, banános keverékhez adjuk. Ha már homogén tésztánk van, beletehetjük ízlés szerint a többi érdekes hozzávalót, diót, csokitörmeléket, pasztillát egyebet. Egy sűrűbb, muffintészta szerű állagot kapunk. A formát kivajazzuk, kilisztezzük, és a tésztát egyenletesen beleterítjük a formába. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 45 percig sütjük. Ha az első 20 perc után úgy tűnik, nagyon pirul a teteje, nyugodtan terítsünk rá lazán egy darab alufóliát. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e. 

Vegyük ki a sütőböl, és ha kicsit kihült, borítsuk egy szép tálra, esetleg hintsük meg porcukorral. Jó étvágyat! 

Tipp: Ha a formát liszt helyett kristálycukorral szórjuk ki, egy enyhén ropogós, édes kérget kapunk a süti külsején (ha nem probléma a cukor). A nyers tésztába, miután a sütőformába öntöttük, elsüllyeszthetünk egy egész banánt hosszában, így felszeleteléskor még érdekesebb lesz a sütink. Kínáljunk mellé tejszínhabot.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő